HAKKIMIZDA

Türkiye’nin ilk uluslararası kaynak mühendislerinden Halil Kaya Gedik, 1963 yılında Gedik Holding’in temelini kaynak sarf malzemesi üreticisi olarak kurulan Gedik Kaynak ile atmıştır. Gedik Kaynak, ticari hayatını yıllar içerisinde başarıyla devam ettirmiş ve sektöründe lider konuma gelmiştir. Gedik Holding, faaliyet alanları arasına döküm, vana, sermaye piyasaları, eğitim gibi pek çok sektörü dahil ederek ve bu alanlarda öncü adımlar atarak Türkiye’nin en köklü ve en saygın kurumları arasında yerini almıştır.

Gedik Holding, ülkemizde kaynak başta olmak üzere ilgili sektörlerdeki nitelikli eleman gereksinimini gidermeye katkı sağlamak amacıyla ve sosyal sorumluluk bilinci ile 1994 yılında Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı’nı (GEV) kurmuştur.

Kurulduğu zamandan bu yana inşa edip devlete bağışladığı pek çok eğitim tesisi ve gerçekleştirdiği sayısız projelerle Türk eğitim hayatına büyük katkılar sağlayan Gedik Eğitim Vakfı, 2010 yılında Gedik Meslek Yüksekokulunu kurdu. 2011 yılında ise kurulumunu tamamladığı fakülte, enstitüler ve meslek yüksekokulu ile birlikte İstanbul Gedik Üniversitesi’ni kurdu.

Türk eğitim hayatına yeni bir soluk getiren İstanbul Gedik Üniversitesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, mühendislik fakültesi, spor bilimleri fakültesi, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, meslek yüksekokulu, fen bilimleri enstitüsü, sosyal bilimler enstitüsü ve sağlık bilimleri enstitüsünü bünyesinde bulundurmaktadır.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde bulunan iş sağlığı ve güvenliği bölümü, toplumda eksikliği hissedilen nitelikli iş ve beyin gücünü karşılamak amacıyla 2017 yılında kurulmuştur.

İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Gedik Üniversitesi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, çalışanların, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü benimsemelerine ve güven içerisinde çalışmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir. İstanbul Gedik Üniversitesi Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi,  kurulduğu hedef doğrultusunda “İş Sağlığı ve Güvenliği” alanında hizmet verecek olan İSG profesyoneli adaylarına, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programı düzeyinde  uygulamalı eğitim imkanı sunmaktadır. Ortak Sağlık Güvenlik Birimimiz, farklı işkollarındaki işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti vermektedir.